Posted by: prettybunny | June 5, 2009

We all have the power to change.

In aceasta dimineata, pe PrimaTv, am vizionat documentarul Home. Eram intr-o oarecare  cunostinta de cauza asupra faptului ca am reusit sa facem mai mult rau decat bine acestei frumoase planete, dar niciodata nu mi-as fi putut imagina ceea ce mi-a fost prezentat in acest documentar. “În doar câteva decenii, umanitatea a dat peste cap balanţa planetei noastre, una stabilizată în miliarde de ani de evoluţie. Preţul pentru greşelile noastre e mare, dar este prea târziu pentru a mai privi situaţia cu pesimism. Omenirea are mai puţin de zece ani la dispoziţie pentru a pune capăt tendinţei de degradare a ecosistemului şi pentru conştientizarea stricăciunilor aduse de modalităţile noastre de consum al resurselor.”

“Realizatorii francezi doresc să transmită prin acest film un mesaj de responsabilizare către un număr cât mai mare de oameni. În dimineaţa zilei de 5 iunie, filmul va fi încărcat pe pagina de internet http://www.youtube.com/homeproject. Francezii au pregătit o serie de evenimente care însoţesc lansarea filmului. Astfel, pe 5 iunie se vor desfăşura un număr de dezbateri şi conferinţe în cinematografele din Franţa, iar, în dimineaţa aceleiaşi zile, pelicula va fi proiectată pe un ecran plasat sub Turnul Eiffel.”

Filmul continuă povestea producţiei “An inconvenient truth”, regizat de celebrul Al Gore, şi este fără îndoială cea mai notabilă producţie “verde” din lumea cinematografiei. Fiecare imagine a filmului te face să exclami: “Uite cât este de frumos pământul, priveşte ce distrugem şi, mai presus de toate, ce minunăţii putem încă salva”, spune regizorul. 

“We all have the power to change. So, what are we wainting for?

It’s up to us to write what happens next.

Together.”

Data premierei:  05. iunie 2009.
Regizori:  Yann Arthus Bertrand.
Scenaristi:  Isabelle Delannoy.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: